© Copyright 2014 - 2018 - all rights reserved | disclaimer | Links

Marma Therapie

Als jij op zoek bent naar volledige ontspanning, vrij van stress, een gevoel van welzijn -- dan is deze Ayurvedische behandeling het beste cadeau om jezelf te geven.

Wat is Ayurveda en Marma Therapie?

Ayurveda, letterlijk vertaald als de “Wetenschap van het Leven”, is een 5000 jaar oud medisch systeem, dat van origine stamt uit India. Het kan worden gezien als een combinatie van holistische geneeskunde, filosophie en spiritualiteit. Ayurveda herbergt een diepe wijsheid van lichaam, geest en de ziel. Het leert ons hoe in harmonie te leven met onszelf, onze omgeving en met elkaar. Een van de praktische onderdelen van Ayurveda is de lichaamsgerichte therapy; Marma Chikitsa, ook wel Marma massage genoemd. Zoals bij Acupunctuur, onderdeel van TCM (Traditional Chinese Medicine), is dit soortgelijk werk aan de vele energetische punten die we allemaal door ons hele lichaam hebben. Nagenoeg 75 van de 117 voornaamste marma-punten corresponderen exact met de voornaamste acupunctuur-punten in de Chinese geneeskunde.

Marma Massage - Therapeutische behandeling voor

Wellness in Zeist

Deze vorm van wellness (massage) therapie helpt om ons terug in balans te brengen, zowel: fysiek, emotioneel en mentaal. Men voelt zich vaak direct veel beter, energieker, ontspannender en ervaart meer innerlijke rust. Ontvangers van marma therapie rapporteren meestal ook dat ze beter slapen en dat hun spijsvertering verbetert. In het algemeen kunnen we stellen dat je na een Ayurvedische Marma behandeling weer deelneemt aan het leven met vernieuwde energie en een vredige geest.  Contact met de Marma punten kan de geest aanmerkelijk kalmeren en stress reduceren door hun direct effect op het zenuwstelsel, waarvan zij in essentie een onderdeel zijn. Deze energetische punten kunnen ook aanleiding geven tot de ontlading van opgekropte en vastzittende emoties. De stimulering van Marma punten kan worden gedaan op 10 verschillende manieren. Wellicht de meest bekende is de Ayurvedische olie massage. Een krachtige droge massage van het bindweefsel of ferme druk zonder olie is een techniek die ook gebruikt wordt in Tui Na, onderdeel van de Chinese geneeskunde. Prikken met naalden, Sūchi Bharana genaamd, is een vergelijkbare techniek als Acupunctuur. De marma (massage) therapie of behandelingen bij mij worden gedaan zonder gebruik van olie en naalden, maar combineren subtielere energetische technieken met drukpunt massage om de stroom van energie te bevorderen en te herstellen. Een succesvolle combinatie, welke leidt tot een algeheel gevoel van welzijn en ontspanning.

Voordelen van Ayurveda en

Marma Therapy

Verwijder gifstoffen en giftige condities uit lichaam en geest   Herstel constitutionele balans waardoor gezondheid en welzijn toeneemt Versterk het immuunsysteem en verhoog de weerstand tegen ziekte Pareer de negatieve effecten van stress op lichaam en geest en vertraag het ouderdomsproces Verhoog bewustzijn, zelfvertrouwen, kracht, energie, vitaliteit en helderheid van geest Ervaar diepe staat van ontspanning en algeheel gevoel van welzijn
inner-management
NEDERLANDS ENGLISH FRANÇAIS
Therapie & Training voor Healing, Mediumschap en Spirituele groei
Home Over Mij Healing Therapie Ayurveda Cursussen Agenda Prijzen Contact Ayurveda